Over ons

De christenen die samenkomen in Brink 13 in Zwolle zijn overtuigd dat de Heer Jezus naar Zijn belofte in het midden is van allen die tot Zijn naam samenkomen (Mat. 18:20). Dat betekent naar onze mening dat Hij daar het gezag heeft. Hij nodigt ons uit voor Zijn maaltijd (Lukas 22:29 e.v.): ‘En Hij nam brood en nadat Hij gedankt had, brak Hij het en gaf het aan hen met de woorden ‘Dit is Mijn lichaam, dat voor u gegeven wordt. Doe dat tot Mijn gedachtenis’. Evenzo nam Hij ook de drinkbeker…’.

Hij is de Gastheer, wij mogen de gasten zijn. Het gaat om Hem!

In de samenkomst zullen u een paar dingen opvallen die u mogelijk niet gewend bent;

  • Iedere zondag (de eerste dag van de week!) wordt het Heilig Avondmaal gevierd, waarbij een van de broeders dankt voor brood en beker met wijn. Zowel voordat het Avondmaal gevierd wordt als daarna hebben broeders, die zich daartoe door de Heilige Geest geleid achten, gelegenheid om dankgebeden uit te spreken, liederen op te geven of iets uit de Bijbel te voor te lezen. Er is geen predikant of voorganger, ook geen voorgeprogrammeerde dienst.
  • De zusters zwijgen tijdens de samenkomsten, afgezien van het meezingen van de door broeders opgegeven liederen, de meeste zusters dragen hoofdbedekking.
  • Indien u de Heer Jezus als uw Verlosser en Heiland kent en u in de toekomst hier aan de dienst en ook aan het Avondmaal wilt deelnemen, geef dat dan na de samenkomst aan een van de broeders te kennen. We willen graag tevoren een keer met u kennismaken en met u de Bijbel hierover openen.
  • We zingen ‘a capella’, dus zonder begeleiding van muziekinstrumenten, uit de bundel ‘Geestelijke Liederen’.
  • In de dienst van het Woord wordt een gedeelte van de Bijbel door een of meerdere broeders gelezen en uitgelegd.
  • Collecten: iedere christen die daartoe behoefte voelt, kan er aan deelnemen. Deze vrijwillige bijdragen worden besteed voor evangelisatie- en/of zendingsprojecten.
  • Op woensdagavond is er gebruikelijk een bidstond met aansluitend een korte bijbelbespreking.

Er zou hierover veel meer te zeggen zijn. Dat willen we graag doen met een geopende Bijbel.

Mocht u vragen hebben, kom ermee! Zie ons contactformulier.

We wensen u een gezegend samenzijn rondom onze Heer en Heiland, die ons heeft uitgenodigd!